top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraterezaviselkova

Stavební materiál ZDIVO

Zdivo je jedním z nejdůležitějších stavebních materiálů, které se používají při výstavbě domů, budov a dalších staveb. Zdivo může být vyrobeno z různých materiálů, jako jsou cihly, bloky z betonu, přírodní kámen, umělé kameny nebo keramické materiály.



  • Cihly jsou tradičním materiálem pro zdivo a jsou vyráběny z pálené hlíny. Cihly mají vynikající tepelnou izolaci a odolnost proti ohni, což je dělá ideálním materiálem pro výstavbu domů a budov. Existují různé druhy cihel, jako jsou plné cihly, duté cihly a perforované cihly, které se liší velikostí a tvarem otvorů.

  • Bloky z betonu jsou dalším často používaným materiálem pro zdivo. Tyto bloky jsou vyráběny z cementu, písku a vody a mají vysokou pevnost a trvanlivost. Bloky z betonu jsou k dispozici v různých velikostech a tvarech a mohou být použity pro stavbu jak vnitřních, tak vnějších zdí.

  • Přírodní kámen je materiál, který je tradičně používán pro výstavbu budov a je obzvláště oblíben pro výrobu fasád a dlažeb. Přírodní kámen je velmi pevný a odolný, ale může být nákladný a obtížný k opravám.

  • Umělé kameny jsou vyráběny z umělých materiálů a mají podobné vlastnosti jako přírodní kameny. Tyto kameny jsou obvykle cenově dostupnější než přírodní kameny a mohou být k dispozici v různých barvách a tvarech.

  • Keramické materiály jsou také často používány pro výstavbu zdí a fasád. Tyto materiály jsou vyráběny z hlíny nebo jiných keramických materiálů a mají vysokou odolnost proti ohni a povětrnostním vlivům.


Výběr materiálu pro zdivo závisí na různých faktorech, jako jsou náklady, vlastnosti materiálu, architektonický styl a estetické preference. Je důležité pečlivě zvážit tyto faktory při výběru materiálu pro vaši stavbu.


53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page